Jaarverslag 2015

02 Hartslag nu

VERBETERDE APP VOOR NAUWKEURIGE LOCATIE-ALARMERING

HartslagNu is een initiatief van Ambulance Oost en de Axira-partners. Doel is het versnellen van de reanimatie van mensen met hartfalen. In 2015 is de nieuwe, verbeterde app van HartslagNu geïntroduceerd.

Nieuw: sms naar burgerhulpverleners
Nieuw is de mogelijkheid om een sms-bericht naar burgerhulpverleners te sturen die zich in de nabije omgeving van de patiënt begeven. In de oude situatie keek het systeem alleen naar het door de burgerhulpverlener aangegeven woon- en werkadres. Dat werkte niet altijd goed, want wie in Groningen woont maar op het moment van de melding in Amsterdam was, kon niet van betekenis zijn.

Verbeterde communicatie via smartphone
Het nieuwe systeem is gekoppeld aan de telefoon en daarmee aan de verblijfplaats van de burgerhulpverlening. Een inwoner van Maastricht die op enig moment in Alkmaar is, wordt gealarmeerd wanneer er op zes minuten afstand van hem of haar een melding is. De juiste route naar het slachtoffer of het AED wordt automatisch vertoond op het beeldscherm van zijn of haar smartphone.

Meer informatie: http://www.hartslagnu.nl/

 

Toevoegen aan mijn jaarverslag
Volgende Paragraaf 03 Inrichting ambulances

Uw selectie

0 PDF & Print
INK Model
Navigatie
Home Samenvatting leiderschap - Landelijke ontwikkelingen - Samenwerkingsverbanden 2015 Medewerkers - Bevordering gezondheid - Bevordering deskundigheid - Cao - Verbetering dienstroosters - Bijzonderheden Strategie en beleid - Kwaliteitsmanagement Middelen - Huisvesting - Hartslag nu - Inrichting ambulances - Zorgambulance bestaat 5 jaar Processen - Melding kindermishandeling en huiselijk geweld - Trainingsunit SMART - Onderzoek Waardering - Waardering klanten en partners - Waardering medewerkers - Waardering maatschappij Eindresultaten - Prestaties - Financieel